2014. február 7., péntek

Az első találkozó rövid ismertetése

február 6.

Lelkes csapattal kezdtük az első foglalkozást. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, és a szülők vidám hangulatban töltötték el velünk az időt.

Ugrálókötelezéssel melegítettünk be: át kellett szaladni a kötél alatt, hogy a sárkány ne kapja be a gyerekeket! (térérzékelés, bátorságpróba)

Bemutatkozás babzsák segítségével: babzsákot dobtunk körbe-körbe.A csapat olyan ügyes volt, hogy a második kör után már KÉT babzsák ment egyszerre körbe:) Gratulálunk utólag is!!(szem-kéz koordináció, lateralitás, szociális kapcsolat)

Számoltunk húszas számkörben: növekvő, csökkenő számsorban, tapssal fűszerezve.Hegyezték a fülüket a gyerekek, számolták a dobbantást, kopogást, mutatták az eredményt az ujjaikkal.(számfogalom, számolási készség, ritmusérzék, nagymozgás)

Mondókára meneteltünk, és tapsoltunk: lépegetés előre-hátra ütemre, tapssal fűszerezve (ritmusérzék, memória, hangképzés)

Megmozgattuk az ujjainkat: Mondókák kíséretével minden ujjunkat meg kellet mozgatni egyesével, párosával.(memória, figyelem, koncentráció, finommozgás)

Viaszgyurmából csigát tekertünk.(finommozgás, figyelem, koncentráció, kreativitás)

Papírhajtogatással zártuk a programot. Tátikát (sótartót) készítettünk, és az á-í betű kiejtését kísértük vele. (finommozgás, térirányok, figyelem, koncentráció)


Legközelebb február 13-án 16.30-kor várunk mindenkit szeretettel!